Велошествие в София по повод деня без автомобили

Тази година европейската кампания за ден без автомобили се провежда под мотото „Алтерантиван мобилност”
Тази година европейската кампания за ден без автомобили се провежда под мотото „Алтерантиван мобилност”

Министър Нона Караджова ще даде старт на велошествие за Европейския ден без автомобили в София, който ще се проведе в четвъртък, 22 септември. Шествието на велосипедистите започва в 11,30 часа пред НДК.

Събитието се провежда съвместно от Министерство на околната среда и водите, Столична община, Сдружение „Велоеволюция” и Асоциация за развитие на София. Участниците се обединяват около идеята да се популяризират посланията на Европейската седмица на мобилността сред столичани, съобщиха от МОСВ.

Маршрутът на шествието е НДК – бул.„В.Левски” – ул. „Г.С.Раковски” – бул. „Цар Освободител” – пл. „Народно събрание”. В  12,00 ч. се предвижда шествието да стигне до финала пред паметника на Цар Освободител на пл. „Народно събрание”, където участниците ще се присъединят към официалното откриване на Европейския ден без автомобили в столицата.

Над 30 български градове се регистрираха на официалната интернет страница на ЕК за участие в Европейската седмица на мобилността. Тази година кампанията се провежда под мотото „Алтерантиван мобилност”.

Екип на Изпълнителната агенция по околна среда ще проведе сравнителни замервания за качеството на атмосферния въздух в района около сградата на Народното събрание, в който на 22 септември т.г. ще бъде спряно движението на автомобили.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*