Болница залага на слънчева енергия

Болницата "Свети Петър" в Ню Брънзуик започва реализация на 2,1-мегаватов соларен проект
Болницата "Свети Петър" в Ню Брънзуик започва реализация на 2,1-мегаватов соларен проект

Университетската болница „Свети Петър“ в Ню Брънзуик съобщи, че през октомври ще се заеме с инсталиране на 10 000 слънчеви панела в двора си. 2,1-мегаватовият проект ще бъде най-големият, реализиран някога в болница на щата Ню Джърси.

Соларната система ще включва две покривни инсталации, три паркоместа със слънчеви навеси и още един навес на покрива на паркинг гараж. Изпълнител на проекта е компанията Sun Farm Network, а 10-те хиляди слънчеви клетки ще достави Canadian Solar, която има дъщерни дружества в Китай.

И ако този проект е доста голям за стандартите на една болница, то Canadian Solar се е справяла с далеч по-огромни предизвикателства, като например построяването на масивна 500-мегаватова слънчева електроцентрала в Китай.

Болницата в Ню Брънзуик ще похарчи около 9 милиона долара по проекта, като ще разчита на допълнително финансиране от програмата за ефективност за здравни заведения на ютилити компанията PSE&G.

Програмата ще позволи на болницата да изплаща заеми при 0% лихва, както и чрез използване на кредитите на Ню Джърси за възобновяема енергия. Начинът, по който е устроена политиката на щата, дава възможност да се печели такъв кредит за всеки мегаватчас слънчева енергия.

Очаква се, когато стане готова, системата да генерира годишно 2,3 милиона киловатчаса електричество, както и да спести на болницата енергийни разходи от 10 милиона долара в рамките на 25 години.

Идеята за използване на все повече соларна енергия съвпада с основната цел на болницата за запазване здравето на хората чрез намаляване на количеството въглероден диоксид в атмосферата.

Ние очакваме, че щатската мрежа от соларни паркове ще осигури значителна част от електроенергията на Ню Джърси през следващите десетилетия. Надяваме се, че всички жители ще могат да се възползват от електричество на фиксирана цена, което ще бъде чисто, възобновяемо и генерирано точно тук, у дома“, коментираха от Sun Farm Network.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*