Подготвят електромобил с шаси и части от въглеродно влакно

За шасито, интериора и частите на колата ще бъде използвано въглеродно влакно от компанията Toray Industries

Създаването на нова кола може да отнеме години. Консултантската фирма „Гордън Мъри Дизайн” обаче обещава да сглоби прототип на електрическа спортна кола под името The Teewave AR.1 само за девет месеца.

The Teewave AR.1 ще тежи само 850 кг, а литиево-йонната батерия, пригодена за колата, ще има тегло около 240 кг

За шасито, интериора и частите на колата ще бъде използвано въглеродно влакно от компанията Toray Industries. Според нея, то може да бъде направено само за десет минути. Фирмата също така ще предостави и други свои материали за част от компонентите на електрическото возило, които ще са сравнително леки.

The Teewave AR.1 ще тежи само 850 кг, а литиево-йонната батерия, пригодена за колата, ще има тегло около 240 кг.

Основните черти на новото превозно средство на Гордън Мъри Дизайн са напълно стандартни за електрическите коли на пазара в момента. Пробегът с едно зареждане на батерията е 166 мили, а времето за зареждане – 6 часа.

За шасито, интериора и частите на колата ще бъде използвано въглеродно влакно от компанията Toray Industries

The Teewave AR.1 не надминава границите на производителността на съвременните електромобили. Електрическият мотор, задвижващ задните колела, предлага скромните 63 конски сили. Колата развива 62 мили в час за 11,4 секунди.

Новата кола обаче няма да бъде достъпна в скоро време. Toray Industries ще я използва първо за демонстрация на въглеродните влакна. Компанията коментира, че от тях ще се произвеждат както компоненти за малки, така и за по-големи автомобили.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*