Xerox влеза в индекса Dow Jones за устойчиво развитие

Xerox възприема устойчивото развитие не като поредния разход, а като начин за правене на бизнес
Xerox възприема устойчивото развитие не като поредния разход, а като начин за правене на бизнес

Корпорация Xerox беше добавена в Северноамериканския индекс за устойчиво развитие Dow Jones (DJSI North America). Списъкът включва фирми-лидери в областта на устойчивото развитие и предоставя възможност на инвеститорите да следят компании, които държат на социалните и екологични ценности.

Възприемаме устойчивото развитие не като поредния разход, а като начин за правене на бизнес”, каза Урсула Бърнс, председател и главен изпълнителен директор на Xerox.

Когато нашите действия са в полза на околната среда, достигаме до устойчиви бизнес решения, които подпомагат общностите, в които живеем”, допълни CEO-то на водещата корпорация.

Xerox демонстрира ангажимент към устойчивото развитие чрез различни инициативи – от обучения на служителите до интегриране на природосъобразни приоритети в проучванията, проектирането и производството. В глобален мащаб приносът на компанията за опазване на околната среда е в четири сфери:

  • Намаляване на консумацията на електроенергия и грижа за климата: 100% от представените през 2010 г. продукти на Xerox са сертифицирани от Energy STAR.
  • Опазване на биоразнообразието и световните гори:  Xerox беше първата компания от печатната индустрия, която въведе двустранния печат и предложи широка гама от технологии и услуги, които намаляват употребата на хартия – като например управление на печатните услуги.
  • Опазване на въздуха и водата: Xerox усъвършенства производствените си процеси, намалявайки консумираната от компанията вода в световен мащаб с повече от 25 процента от 2005 г. насам.
  • Управление на отпадъците:  Чрез вторична употреба и рециклиране, Xerox оползотворява излезли от употреба оборудване, резервни части и консумативи, което води до преработването на почти 1 млрд. килограма твърд отпадък.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*