Първи климатик със сертификат за ниско ниво на въглеродни емисии

Климатикът с ниска консумация на електроенергия Multi V III на LG беше отличен от Carbonfund.org като щадящо природата решение. Multi V III е първият климатик в света, получил сертификат за ниско ниво на въглеродни емисии, твърди производителят.

Carbonfund.org издава удостоверението на база на емисиите, отделяни от продукта по време на целия му жизнен цикъл – от неговото производство, през транспортирането, употребата и окончателното му бракуване.

Признанието, което Multi V III получава, до голяма степен се дължи на специализираната програма на компанията за анализ на жизнения цикъл, чиято цел е да намали отделянето на въглеродни емисии като цяло.

Multi V III е снабден с уникална инверторна технология на LG  – Inverter Technology. Моделът има коефициент на енергийна ефективност 4,6 – едно от най-високите нива в индустрията. Това означава, че климатикът отделя по-малко въглероден диоксид в сравнение с останалите климатици на пазара, като така спомага за ограничаването на процеса на глобално затопляне.

Multi V III ще се предлага в Северна Америка от края на тази година. LG вече демонстрира своето засилено присъствие на пазара за VRF климатици (системи с променлив дебит на хладилния агент) в Северна Америка, като регистрира ръст от 201% – от 4% пазарен дял през 2010 година до 8,9% през 2011 година, посочват от компанията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*