Samsung ще засади гора във Владая

За всеки 10 виртуални елхи във Facebook страницата си, Samsung ще засади 1 истинско дърво в с. Владая
За всеки 10 виртуални елхи във Facebook страницата си, Samsung ще засади 1 истинско дърво в с. Владая

ИТ дивизията на българския офис на Samsung Electronics стартира кампания “Да засадим гора”, която има за цел да допринесе за запазване на биологичното равновесие в България.

През декември всеки може да се включи в инициативата и да помогне за популяризиране на идеята в страницата на Samsung Laptops във Facebook.

За да бъде засадено едно дръвче на българска земя, са достатъчни само няколко минути с приложението на Samsung. За това време, всеки който се присъедини към кампанията, ще украси своя виртуална елха, която може да сподели с приятелите си на своята стена. За всеки 10 виртуални елхи Samsung ще засади 1 истинско дърво.

Акцията по засаждане ще бъде осъществена от служители на Samsung и техни партньори през пролетта на 2012 г. на площ от 2 дка върху гола площ във с.Владая.

Много дървета биват изсечени в сезона на Коледните празници и тъй като не можем да променим този факт, решихме да опитаме да възстановим баланса в горите“, казва Шакир Ахмедов, мениджър на ИТ дивизията в софийския офис на Samsung Electronics.

Глобалните екологични промени са сериозен проблем, засягащ цялото човечество. През последните 50 години хората са унищожили половината от площта на горите по Земята.

Устойчивото развитие и опазването на природата са залегнали в глобалната визия на Samsung. Кампанията „Да засадим гора“ е част от поредицата зелени инициативи, които корпорацията организира за опазване на околната среда в множество точки на планетата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*