Електрическото такси е на път към града

Корпорацията Ford се завръща с голяма надежда за успех на пазара на електрически автомобили: автомобилният производител е готов с модела Ford TransitConnect – електрическа кола за автопаркове, който днес се представя на Чикагското авто-изложение.

TransitConnect ще се появи по-късно тази година на пазара. Автомобилът може да измине около 128 километра с едно зареждане на батерията. Максималната скорост, с която може да се движи, е 120 км./ч. Johnson Controls-Saft е доставчик на батериите.

Возилото е предназначено преди всичко за градска среда. Идеята е колите да се използват за МПС за изпълняване на доставки и други логистични задачи в градска обстановка.

Очаква се през 2011 Ford да продължи предприетата офанзива с пускането на нов, изцяло електрически модел Focus, както и с презареждаем хибрид през 2012 г.

Макар че Ford беше един от производителите, които се опитаха да пуснат електрически автомобили още през 90-те години и след това се оттегли от пазара, сега случаят може би ще е коренно различен. Технологията се е подобрила поне с едно нещо. Старите електрически коли нямаха литиево-йонни батерии. Освен това компанията е усъвършенствала производството и проектирането на возилата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*