Daimler разработва подвижна зарядна станция за електромобили

Системата на Daimler се разработва в сътрудничество с лидера в производството на системи за предаване на данни и енергия Conductix-Wampfler.

Технологиите за електрически автомобили се усъвършенстват с бързи темпове. Производителите влагат сериозни усилия, за да направят зареждането по-бързо и удобно.

Системата на Daimler се разработва в сътрудничество с лидера в производството на системи за предаване на данни и енергия Conductix-Wampfler

Една от областите с интересни иновации са безжичните зарядни, по които работят компании като Rolls-Royce, Nissan, Volvo и Toyota. Немският гигант Daimler също се присъедини към тази група с подвижна безжична платформа за зареждане на електромобили.

Daimler си сътрудничи в проекта със световния лидер в производството на системи за предаване на данни и енергия Conductix-Wampfler, който от 2003 година се занимава с безжични заряди устройства.

Към момента е готово индукционна система с КПД 90%, способна да зарежда колите не само на място, но и по време на движение. Технологията се тества във федералното министерство по ядрена безопасност и защита на околната среда.

Няма информация относно плановете за комерсиализация на проекта. На пазара в момента има безжични зарядни устройства с КПД от 95%.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*