Екологичен дом „кацна“ на заснежен склон в Алпите

Gervasutti побира 12 души, генерира сам необходимата енергия

Дизайнерската компания LEAP factory създаде необичан дом за зимен отдих. Проектът Gervasutti, реализиран на заснежен склон на Алпите, е едно от най-добрите екологични съоръжения.

Gervasutti побира 12 души, генерира сам необходимата енергия

Целта на „къщата“ е да приюти скиори и туристи при лошо време. На външен вид Gervasutti прилича на тръба. Сградата има площ от 100 кв.м, 6 опори и тегло 2,5 тона.

В убежището могат да се поберат 12 човека, като са налице всички условия те да се чувстват уютно и сигурно. При необходимост вертолет може да вземе хората от покрива.

Модулната конструкция на Gervasutti позволява лесен монтаж и демонтаж. Необходимата електроенергия се изработва от слънчеви колектори, инсталирани на покрива, с мощност 2,5 киловата.

Целият дом е изпълнен от екологични материали и не причинява вреди нито на спортистите, нито на природата. Монтажът на съоръжението в италианските Алпи е отнел само два дни.

В момента къщата се използва като убежище за алпинисти, сноубордисти и любители. Проектът Gervasutti е интересен и като туристическа атракция.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*