Още един играч на смарт-грид арената: Proximetry

Нов играч изгря на смарт-грид сцената тази седмица: Proximetry. Фирмата от Сан Диего, Калифорния, се занимава с мрежови технологии и обяви Cisco като водещ партньор в своя проект за унифицирана смарт-грид система.

Два дена по-рано Proximetry и CSC Corp. стартираха „облачна“ услуга за мрежово управление за „ютилити операторите, които се стремят към по-активно и ефективно управление на комуникациите за техните интелигентни мрежи“.

И в двата случая става дума за платформата Proximetry AirSynch – софтуер, който свързва множество интелигентни мрежови компоненти – интелигентни измервателни уреди, системи автоматизация на дистрибуцията, реагиране на търсенето, SCADA системи и други подобни. С други думи, тя е умната мрежа на умните мрежи.

Без съмнение това ще една сфера на огромен растеж през тази година. Много компании се целят в този сектор и предлагат свои платформи. Ето, че и Proximetry даде своята заявка да седне на масата на големите играчи.

Proximetry е основана през 2005 и е подкрепена от инвестиционните фондове Munich Venture Partners, Aeris Capital, Investec и Rembrandt Venture Partners. Тя привлече $5 милиона финансиране през 2007 г., а през юни м.г. привлече $792 хиляди. Фирмата е печелила и безвъзмездни средства от европейските фондове. Има офиси в Полша и Германия.

Макар че досега не е назовала клиенти на своето приложение, много е вероятно това да са потребители на Cisco, коментират анализаторите. Съобщението от понеделник показва, че AirSync е вградена в архитектурата Cisco Field Area Network GridBlocks.

Що се касае до проекта за облачен компютинг на фирмата съвместно с CSC, компанията го описва като „мрежово управление за публични и частни мрежи на множество доставчици, с множество радио-протоколи (LTE, WiMAX, WiFi, 4G), всички хоствани в облачните центрове за данни на CSC“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*