Събирането и рециклирането на празните химикалки също носи полза

Свърши мастилото на химикалката ви? Веднага я мятате в кошчето, нали? Но рециклирането на химикалите също може да е полезно за околната среда и съвсем не е трудно.

Трима от най-големите щатски производители на химикалки са решили да подтикнат хората да рециклират употребените си писалки, маркери и други подобни инструменти за писане, стартирайки програма за рециклиране, повишаваща общественото разбиране за проблема. Newell Rubbermaid Office Products, EXPO и Paper Mate са привлекли компанията за рециклиране TerraCyle, за да стартират уникалната програма.

Вместо да хвърлят стаите си химикалки, хората могат да ги съберат и занесат в центровете за събиране на остарелите пишещи средства. Специализирани бригади ще се грижат за отделянето и прибирането на пишещите средства. TerraCvcle ще ги разглоби и оползотвори всяка част, която може да бъде използвана повторно.

В рамките на кампанията всички училища, общностни групи, благотворителни и неправителствени организации ще получават по 2 цента за всяка химикалка, предадена за рециклиране.

Да се запази една употребена химикалка, вместо да се изхвърли, изглежда незначително, казват организаторите. Но ако това минимално усилие се умножи по 5 милиарда – толкова писалки се продават ежегодно в САЩ – то едно доста голямо количество материали ще послужат за повторно използване, вместо да тровят полетата и природата като цяло.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*