Adobe на път към пълна енергийна независимост

Adobe обяви, че е добавила още 400 киловата горивни клетки към досегашния си набор от горивни клетки в офиса си в Сан Франциско. С това компанията се приближава още една крачка по-близо до постигането на енергийна независимост.

Двата 200-киловатови модула, инсталирани в Сан Франциско, са следващо поколение дизайн на горивните клетки на местния доставчик Bloom Energy. Те осигуряват осигуряват около 1/3 от мощността за офиса на Adobe в Сан Франциско.

Adobe е собственик на клетките и отговаря на условията за получаване на данъчен кредит за придобиването им. Според Adobe, токът от тези клетки й струва около 0,085 долара на киловат час.

Компанията подчертава, че с това още повече се доближава до целта си да стане “въглеродно неутрална”. Така сградите й ще станат енергийно независими и няма да зависят от електропреносната мрежа. Няма да имат и каквито ии да е вредни емисии.

През 2010 г. софтуерният гигант инсталира в централата си система от твърдотелни оксидни горивни клетки, които да й осигурят 12 100 киловата капацитет за захранване на собствените й изчислителни сървъри. Системата, разработена от местната компания Bloom Energy, задоволява около една трета от енергийните потребности на централата на Adobe.

В Adobe вярват още, че с тези действия помагат и за съзряването на технологията на горивните клетки.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*