Приложение за iPhone свързва кошчето ви с… творци

Програмата е за феновете на идеята за рециклирането, вдъхването на втори живот на старите вещи и заниманията тип „направи-си-сам“.

Team CORA иска да ни свърже с хора, които се нуждаят от старите ни вещи като суровина за нови проекти

Всички сме чували за групи, уеб сайтове и приложения, които помагат на хората да си разменят неща или да дадат своите стари продукти на хора, които ги искат. Всички те са чудесен начин да съхраним нещата, вместо ги изхвърляме, и да намалим отпадъците от това, което консумираме. Но Team CORA иска да отиде една крачка по-напред и да ни свърже с хора, които се нуждаят от старите ни вещи като суровина за нови проекти, буквално превръщайки боклука в съкровище.

Ние вярваме, че ако има нещо, от което се нуждаете, то най-вероятно е сред нещата ви или тези на някой друг човек. Нашето мобилно приложение е лесно за използване и ще бъде „център“, който вдъхва нов живот на старите ни неща… Напишете в полето каквато и да е вещ, както и какъв може да е следващият й живот. Нашето приложение ще ви позволи да намерите съседи, които се нуждаят от вашите неща, или бизнеси, които ги искат (и може дори да ви плащат за това)“, посочват разработчиците.

Целта е да се намали боклукът из водните басейни, плажовете и океана, казват създателите на приложението. А всички, които подкрепят идеята за рециклирането, вдъхването на втори живот на старите вещи и заниманията тип „направи-си-сам“, могат да се поинтересуват от приложението.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*