Google и Станфорд първи ще карат Honda Fit EV

Електрическият модел Honda Fit EV дебютира на автошоуто в в Лос Анджелис през ноември 2011 г. и се очаква да излезе на пазара това лято. Въпреки това Honda обяви, че Google и Станфордският университет ще получат специална, ранна оставка на няколко бройки от малкия електромобил тази седмица.

Honda Fit EV има 20kWh литиево-йонна батерия и е способна на пробег от малко над 100 км.

Google, която бе определена от Грийнпийс за най-екологична ИТ компания тази година, ще добави електромобила към своята услугата за споделяне на автомобили за служителите си (карпул) в Маунтин Вю, Калифорния. ИТ гигантът поддържа няколко електрически и хибридни модела, които използва за научни изследвания и за придвижване на специалистите на компанията между сградите на територията на кампуса.

Станфордският университет също ще е ранен потребител на Fit EV, но ще го използва предимно за научни проучвания. Отделът за автомобилни изследвания на университета ще изучава разликата в психологическите и физическите реакции на хората при използването на електрически превозни средства с батерии и ще прави сравнение с навиците при управление на традиционни бензинови автомобили.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*