Хитър водомер изпраща информация чрез смартфон

Колкото повече информация има човек „на един клик“ разстояние, толкова по-вероятно е да взема разумни  решения как да пести вода

Ако хората биха искали да опазят чистата питейна вода, която е останала на планетата, пазарът на „умни“ водомери вече предлага голям брой варианти за потребителите. Една нова концепция на Марк Шьолман обаче има шансове да допадне много повече на всеки, стараещ се да пести водата. Неговата система измерва използването на водата и докладва информацията към потребителския смартфон, таблет или компютър.

Идеята за комбиниране на „умни“ водомери с телефони и компютри не е нова, но тази е по-добра. Когато скучната и досадна задача да провериш ръчно колко вода се използва в домакинството се превърне в нещо, което човек може да направи от дивана в паузата между две футболни полувремена, то е много по-вероятно човек наистина да го направи.

А колкото повече информация има човек, толкова по-вероятно е да взема разумни и находчиви решения за най-добрия начин за ограничаване на използване на водата, както и да спести пари по този начин.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*