Преференциална тарифа за соларна енергия в Пало Алто

Какво е общото между Германия, Италия и Пало Алто в Калифорния? Това, че от 5 март всички тези места ще имат преференциални тарифи за соларна енергия. Това ще стане факт, АКО градският съвет в Пало Алто одобри предложената преференциална тарифа за слънчева енергия, която е разработена през последните няколко месеца.

Това е пилотна програма за ютилити дружествата в Пало Алто. Насърчителната тарифа е ограничена до системи с капацитет до 4 мегавата и е предназначена за инсталации на средноголеми покриви на комерсиални сгради с минимален капацитет 50 киловата. Тарифата е приложима само за слънчева енергия. По-късно могат да бъдат разгледани и опциите за други възобновяеми източници на енергия. Градът ще плаща по 0,14 долара на киловатчас за 20-годишни договори.

Пало Алто е сърцето на Силиконовата долина, дом на десетки фирми за рисков капитал и хиляди нови фирми, въоръжени с енергичността на новостартиращи бизнеси и иновационна култура, подхранвани от непосредствения „съсед“ – Станфордския университет. Самият град има около 26 000 електромера и консумира около 180 мегавата.

Програмата се ограничава само до средни и големи соларни покриви с цел свеждане до минимум на проблемите с натоварването и баланса в ранните стадии на това начинание.

3 коментара

  1. Ами silicon е силиций, вярно, но у нас май се наложи да се казва Силиконова долина. Така го повтарят от години и вече би звучало тъпо да кажеш „силициевата долина“.

  2. Силициева може би, но и Силиконова има поддръжници и май се наложи. Не е грешка. Ето една съвсем свежа дискусия по въпроса „http://www.facebook.com/dboshnakova/posts/10150571844083227“.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*