Volkswagen доставя първия електрически голф в Калифорния

Кабината на eGolf създава чувство за завършеност, което идва от факта, че повечето от компонентите са от бензиновия й събрат

Първият eGolf в Калифорния е един от 20т-те, които ще бъдат използвани за тестване в САЩ

Инициативата на германското правителство за 1 милион електрически автомобила по немските пътища до 2020 година е на път да се постигне, особено след като Volkswagen започна програма за разработване на свой електрически автомобил, eGolf. Един от първите модели eGolf са вече в електронната изследователска лаборатория на Volkswagen в Белмонт, Калифорния, издаде CNet News.

Първият eGolf в Калифорния е един от 20т-те, които ще бъдат използвани за тестване в САЩ. Като цялоVolkswagen ще произведе 500 от новите превозни средства за тестване на новата си електрическа задвижваща система. Тази система за задвижване е доста конвенционална според днешните стандарти. Тя използва електрически мотор за задвижване на предните колела и литиево-йонна батерия за съхранение на енергия. Заедно с включването в мрежата, автомобилът може да се презарежда и чрез регенеративно спиране.

Батерията съхранява 26,5 киловатчаса електричество. Volkswagen определя пробега на колата на 148 километра. Возилото достига максимална скорост от 140 км./ч.

На въпроса защо Volkswagen залага на съществуващ модел, вместо да създаде нов електрически автомобил „от нулата“, главният инженер на Volkswagen Джери ЛеБланк отговаря, че е по-ефективно да се произвежда такава кола, тъй Golf и eGolf се базират на значителен брой еднакви части. Той цитира примера на Ford, която произведе бензинов и електрически модели Focus върху една и съща линия.

Кабината на eGolf създава чувство за завършеност, което идва от факта, че повечето от компонентите са от бензиновия „родител“. Volkswagen е добавила индикатор за потреблението на енергия към таблото, мощни измервателни уреди и бутон за избор на режима на шофиране близо до скоростния лост.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*