Настолна соларна зареждачка цъфти като слънчоглед

Какви ли не устройства може да сложи човек на бюрото си – USB масажори, USB прахосмукачки за клавиатури и дори мини ракетни установки. Но ето нещо полезно: едно симпатично малко устройство, което има слънчеви фотоволтаични панели във формата на цвят на маргаритка и може да осигури енергия за всякаква дребна електроника на работното ви място. В действителност този уред предлага огромен набор от възможности за електронно свързване, от мини-USB вход до класически USB изход.

Наречена XD Design Solar Sunflower, зареждачката представлява 10-сантиметрово „цвете“ върху 23-сантиметрово стъбло, „израснало“ в саксия. Уредът е 5-волтово зарядно устройство с 2500 милиаперчаса презареждаема литиева батерия. Това би трябвало да е достатъчно, за да се зареди мобилен телефон или MP3 плейър.

Два светлинни индикатора показва кога е изтощена батерията и кога статусът й е „заредена“. Две зелени „листа“ от всяка страна на стъблото напомнят, че това е „слънчево цвете“, а не слънчоглед. Соларната китка тежи 390 грама и е изработена от пластмаса, така че няма да повехне, ако някой я остави без вода цяла седмица. За сметка на това е комплектована с мини-USB кабел за зареждане.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*