Зеленото е на мода и на игрите във Ванкувър

Американската сноубордистка Гретхен Брейлър, например, пренася "зеленото" на пистата чрез екипировка от рециклирани материали
Американската сноубордистка Гретхен Брейлър пренася "зелената" идея на пистата чрез екипировка от рециклирани материали

Олимпийските привърженици на еко инициативите едва ли трябва да чакат да се стопи снегът във Ванкувър, за да видят зелено. Докато някои насърчават рециклирането и възобновяемите енергийни източници, други издигат зелената идея на съвсем ново ниво.

Американската сноубордистка Гретхен Брейлър, например, пренася „зеленото“ на пистата чрез екипировка от рециклирани материали. Така тя оказва екологично влияние, дори когато е по снежните склонове.

На Гретхен беше предложено да участва в проектиране на спортна еко линия на Оукли. В резултат, сноубордиската облече две якета и панталони от 100% рециклиран полиестер. Това облекло все пак не е ново явление, тъй като рециклираният полиестер и досега се е използвал за производство на платове.

Скиорката Шанън Бърк пък се изявява като производител на устойчиво кафе, което включва органични смеси и всички негови зърна са ръчно печени, без използване на електроника. Бърк е съоснователка на компанията Silver Bean Coffee от Юта и планира да разшири бизнеса си след приключване на Олимпийските игри.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*