Еко характеристики отличават 3D плазмите на Panasonic

Моделите са произведени без живак или олово, за да се намалят токсичните отпадъци, когато телевизорът достигне края на експлоатационния си живот
3D моделите са произведени без живак или олово, за да се намалят токсичните отпадъци, когато телевизорът достигне края на експлоатационния си живот

Новите плазмени 3D телевизори на Panasonic са проектирани с мисъл за минимизиране на вредните ефекти върху околната среда. Всички панели са създадени с ефективен екран и дълъг живот от 100,000 часа, или над 30 години експлоатация на телевизора.

Моделите са произведени без живак или олово, за да се намалят токсичните отпадъци, когато телевизорът достигне края на експлоатационния си живот, съобщиха от компанията.

Първите два плазмени Viera 3D телевизора с поддръжка на Full HD ще са на пазара през пролетта на тази година. Серията VT20 първоначално ще включва 50-инчовия TX-P50VT20 и върховия модел – 65-инчов TX-P65VT20. И двата ще имат изискан дизайн с рамка в бронзов цвят металик. Към тях ще бъдат включени и два чифта 3D очила.

За да създаде най-добрата възможна 3D картина, Panasonic е разработил нов, по-бърз екран с фосфор, придружен от 600-херцова „sub-field drive“ технология. Новите екрани могат да изменят образа при 60 кадъра в секунда за всяко око. Мозъкът след това ги комбинира и възприема като 3D.

Новоразработеният фосфор с кратко време на разлагане – 1/3 от времето на обикновения фосфор – както и технологията за контрол на яркостта дават възможност за премахване на застъпването на две изображения и успешно свеждане до минимум на двойния образ.

Сертификатът THX Certified Display дори гарантира, че всеки Full HD 3D телевизор на Panasonic излъчва филмите с точно същото качество и цветова гама, които са използвани от режисьора.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*