Екологична боя ще дебютира в Европа през март

От март компанията за бои и мазилки AkzoNobel ще пусне нова модификация на боята Dulux Ecosense, която е много по-екологична от досегашната боя от същата линия. Характерно за нея е, че производството й е свързано с близо 50% по-малко отделяне на въглероден двуокис и консумация на вода. Боята ще се появи в избрани британски магазини.

Подобренията са намалили с 40% отпадъчните вещества и почти изцяло са редуцирали летливите опасни органични съставки. Това на практика значи, че почти я няма онази добре позната миризма на боя, която разваля въздуха, обясняват от AkzoNobel.

Компанията е започнала работа съвместно със специалисти по опазване на околната среда от неправителствената организация „Форум за бъдещето“ още преди три години. Специалистите анализирани еко-въздействието на производството на боята от началото до края на създаването и използването й.

Миризмата на химия, която обичайно се получава при нанасяне, е ключов аспект, който потребителите асоциират с вредно въздействие върху околната среда. Затова на него е обърнато специално внимание.

AkzoNobel вече произвежда Ecosure за търговията и за професионални бояджии. Компанията се надява, че новият продукт ще предизвика вниманието на около 20 милиона британски домакинства, чиито избор е да изберат екологичен стил на живот.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*