Започва седмицата на зеления офис

Green Office Week 2012 – седмица на зеления офис 2012 – започва днес. Тя ще разкрие как български фирми правят бизнеса си по-екологичен и по-енергийно ефективен. Кампанията ще се проведе за първи път у нас и ще тече до 8 юни, а организатор е Cleantech Bulgaria.

Кампанията е насочена към всички фирми, НПО, публични и общински администрации, които имат желание да подобрят своята работна среда като я направят по-устойчива. Тази иновативна инициатива им дава възможност да предприемат първите стъпки към създаването на своята „зелена“ бизнес стратегия.

Екологичното влияние на компаниите има все по-голямо значение не само за техния имидж и корпоративна социална отговорност, но и влияе пряко и косвено върху служителите, работния процес и често има сериозни поражения върху околната среда. Затова Cleantech Bulgaria ще се постарае в рамките на една седмица да интегрира няколко ключови и лесно приложими екологични практики в организациите.

Всеки ден от „зелената“ седмица е посветен на една конкретна проблемна зона в работната екосистема, която има осезаемо влияние върху околната среда – енергия, транспорт, отпадъци и др:

понеделник – енергията в офиса

вторник – транспорт

сряда – отпадъци

четвъртък – доставки и консумативи

петък – моята иновативна идея

Специално създаден Green Week Calendar ще бъде позициониран в офисите на всички включили се компании и ще е техният пътеводител към устойчива „зелена“ промяна.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*