Производител на зарядни станции за електрически коли стъпи в Китай

Ето едно интересно ново партньорство при разпространението на електрически превозни средства: Инфраструктурната компания ECOtality миналата седмица обяви създаването на съвместно предприятие (джойнт венчър) с китайската Changchun Eco-Power Technology за изграждане на мрежа от станции за зареждане на електромобили в страната.

Китай се очертава като най-големият бъдещ пазар за електрически превозни средства. Преди обаче това да стане факт и всеки китаец да има свой собствен електрически автомобил, съвместното предприятие смята да реализира бизнеса си чрез друга пазарна ниша. Компанията ще се съсредоточи върху електрическите коли, облужващи наземната дейност на летищата.

Впрочем, ECOtality беше една от двете фирми, ангажирани да предложат на първите 4400 американски купувачи на Chevrolet Volt опцията да се сдобият безплатно с апарат за зареждане на батериите на колата, работещ на 240 волта. Щедрият подарък бе финансират от грант, осигурен от щатското Министерство на енергетиката чрез специалните му фондове за електрифициране на транспортната система и за екологично развитие.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*