Може ли iPhone скоро да се прави чрез слънчева енергия?

Най-големият производител в света на електронни устройства – тайванският хай-тек гигант Foxconn – е в процес на внедряване на тънкослойни слънчеви модули в новата си фабрика в Женжу Сити в Китай.

Американският разработчик на соларни технологии Ascent Solar Technologie обяви, че е подписал договор с производителя на iPad, iPhone, Kindle и ред други електронни устройства да инсталира тънкосойни соларни модули за планирания пилотен проект.

От компанията заявиха, че техните леки и гъвкави соларни модули ще позволи на Foxconn да интегрира системата за генериране на електроенергия в своя нов завод, сдобивайки се с „ценово ефективна, високопроизводителна слънчева енергия“.

Foxconn е подложена на все по-голям натиск да инвестира във възобновяеми източници на енергия и следователно проектът може да проправи пътя за по-нататъшни инвестиции.

Apple, Sony, Microsoft и много от другите фирми за високи технологии, които по договор произвеждат продуктите си при Foxconn, са изправени пред все по-настойчиви призиви за намаляване на въглеродния отпечатък от техните вериги за доставки. В същото време китайското правителство настоява за увеличаване на възобновяемите енергийни мощности и намаляване на CO2 емисиите от процъфтяващия производствен сектор в страната.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*