Олимпийски постижения в рециклирането създават нови работни места

Завод за рециклиране на пластмасови бутилки, който помогна на Лондон да спечели домакинството за Олимпийските игри, успя да привлече цели 12 милиона лири нови инвестиции. Заводът планира да удвои капацитета си като част от серия от стъпки на британското правителство, целящи да демонстрират потенциала на инвестициите в нискоемисийни решения във Великобритания.

От 2008 година досега „Closed Loop Recycling“ (в превод – затворена верига за рециклиране) е рециклирала повече от 100 000 тона пластмасови бутилки в своите свръх-модерни съоръжения за рециклиране в Дагенхам, на пет мили от олимпийското село в Стратфорд.

Сега фирмата си е подсигурила инвестиции, за да удвои капацитета си през следващите 12 месеца. Това ще създаде 100 нови работни места и потенциално ще намали въглеродните емисии с допълнителни 100 000 тона годишно.

Управляващият директор на „Closed Loop“ Крис Дау казва, че компанията си е осигурила 12 млн. лири, за да инсталира високотехнологични машини за пречистване на пластмаси. Очаква се новата технология да бъде „онлайн“ до септември 2013.

Първоначалният завод в Дагенхам е бил включен в олимпийска оферта на Лондон, като е било предвидено заводът да формира част от дългосрочната инфраструктура, свързана с игрите.

От гледна точка на собствениците на фабриката привлечената инвестиция си е „олимпийско постижение“ в този бизнес.

Имаме едно от най-добрите съоръжения за рециклиране на пластмаса в света точно тук в Лондон, а Олимпийските игри могат да претендират, че стимулират развитието на инвестициите във високотехнологична инфраструктура. Олимпийските игри спечелиха златни медали на всички фронтове“, казва Дау.

В допълнение към своите планове за разширяване на фабриката „Closed Loop Recycling“ също така е в процес на изграждане на разширение на завода в Дагенхам, предвидено за сортиране на бутилки. То също е на стойност 12 млн. лири.

Въпреки всичко, според Дау, компанията е била принуден да изостави плановете си за подобно съоръжение в Дийсайд, Северен Уелс, който – според шефа – е станал „жертва на кредитната криза“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*