Пакистан: властите в Пенджаб се обръщат към слънчевата енергия

В стремежа си да стимулира осведомеността за алтернативните източници на енергия, правителството на Пенджаб в Пакистан разкри плановете си за инсталиране на до 500 000 соларни решения за дома в провинцията.

Главният министър на Пенджаб е изпратил искане за представяне на предложения за инсталиране на половин милион слънчеви системи в домакинствата с ниски доходи. В допълнение към повишаването на осведомеността за алтернативните енергийни източници, целта на това начинание е да се намали зависимостта от националната електрическа мрежа и да се подобрят екологичните условия в провинцията.

Местното правителство националните и международни партии да представят офертите си до края на август – оферти за доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на слънчевите решения за домовете. Очаква се една такава система да включва, наред с други елементи, 30Wp фотоволтаичен модул, 12V олово-кисела батерия и зарядно за мобилен телефон.

Организацията с нестопанска цел, базирана в Пакистан, „Партньори за устойчиво развитие“ е готова да си сътрудничи с производителите, имащи интерес към този проект.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*