Шотландия отваря център за зелено енергийно обучение

Първият министър на Шотландия Алекс Салмънд преряза лентата на новата „Академия за обучение за придобиване на умения във възобновяемата енергия“ (TRESTA). Нейната цел е да помогне за справяне с нарастващия недостиг на експерти за ВЕИ сектора и „дупката“ в уменията им.

Шейсет стажанти ще бъдат обучени по време на първата година на TRESTA. Академията ще бъде поддържана от корпорацията обучение за придобиване на умения в индустриалния център на фирмата в Ренфрю близо до Глазгоу. Учащите ще получат обучение в широк спектър на съответните умения, като се започне от работа с абразивни дискове и заваряване до оказване на първа помощ.

„Има единодушие в рамките на енергийната индустрия относно необходимостта от допълнителна квалифицирана работна ръка, за се отговори на нуждите на процъфтяващата индустрия на възобновяемите енергийни източници в Шотландия през следващите пет години“, каза Салмънд.

„Създаването и осигуряването на работни места, особено за младите хора, е ключов приоритет за шотландското правителство и голяма част от нашите усилия са свързани с инвестиране в обучението на работната сила и нейното развитие, като например в ттова ново, модерно съоръжение – TRESTA. Стажантите, които влизат в този вълнуващ център, могат да очакват да се превърнат в напълно готови специалисти, които да станат неразделна част от ВЕИ революцията на Шотландия“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*