Няма „зелен“ бизнес без „зелени“ колеги в офиса

След всичко, изговорено в общественото пространство за „зелените“ каузи и инициативи на различни компании, едва ли някой ще възрази, че каквито и да е усилия в посока екология за обречени, ако хората в дадената компания не сподеят идеята, ако не я приемат присърце или – което е още по-лошо – я смятат за ненужна, безполезна или дори лицемерна. Всяко зелено начинание е осъдено на провал без вярата и съдействието на хората вътре във фирмата.

Точно за това ще си говорим на Green HR Forum 2012 – как да активираме потенциала на служителите за постигане на целите на една корпоративно отговорната политика. Green HR Forum цели да запознае мениджърите на компаниите с иновативни и нестандартни начини за създаване и развиване на „зелени“ политики и устойчива комуникация в корпоративната среда.

Този форум ще се проведе на 24 октомври 2012 в Sofia Airport Center. Мястото не е случайно – това е един от най-екологично строените бизнес-центрове у нас. Разположен на много голяма площ, той следва концепцията за „паркова среда“, тоест комплекс от сгради с неголяма височина и много отворено пространство, разположение на отдалечено място от центъра на шумния град, тиха и приятна работна атмосфера за релаксиране в почивките през работния ден. Паркът има парко-места за велосипедистите, съблекални и душове. Първата готова офис сграда в центъра е и първата LEED сертифицирана бизнес сграда в страната, устойчива от етапа на своето архитектурно проектиране. Сградните инсталации от последно поколение, намаленото потребление на електроенергия и вода, използването на екологични материали в процеса на строителството са част от „зелените“ й качества.

Сред лекторите на Green HR Forum 2012 ще бъдат: Катрин Барбър-Шарже д’афер от дипломатическта мисия на Кралство Великобритания в София, Марина Стефанова – изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Зорница Янчева – Country HR Manager на Hewlett Packard в България, Пeтър Горялов –председател на международната коуч федерация и др.

Лекционната програма ще обхване важни и съвременни теми като тренинги и управление на промените, зелено управление на кадрите, социални иновации, отворени иновации в HR сферата, устойчиви вътрешно и външнокомуникационни практики.

Социално отговорните практики и прилагането на „зелени“ политики са едни от основните приоритети на компаниите в световен мащаб:

  • 86% от големите компании имат най-малко един Sustainable and Environmental Manager;
  • 35% от потребителите във всички страни са склонни да харчат повече за „зелени“ продукти и предпочитат компаниите, щадящи околната среда;
  • 92% от младите професионалисти в световен мащаб са по-склонни да работят за екологично-отговорна компания;
  • 3,4 милиона професионалисти в ЕС към 2012 г. работят в сферата на „зелената“ заетост;
  • с 324% е нараснал обемът на инвестициите в социално и екологично отговорни активи за последните 12 години.

Организатор на конференцията е Cleantech Bulgaria.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*