Купуваме енергоспестяващи крушки през мобилния телефон

Всяка пета онлайн покупка на енергоспестяващи крушки Realux е през мобилния телефон, отчитат от българската марка. През настоящия месец септември близо 20% от хората, които пазаруват икономични лампи в интернет, го правят от мобилно устройство. Това е 10 пъти повече в сравнение със същия месец на миналата година (септември 2011 г.), когато едва 2% от онлайн потребителите са си поръчали крушки през телефона.

Най-използваните мобилни устройства, чрез които се поръчват крушките, са Apple iPad и iPhone, както и Samsung Galaxy.

Най-търсените лампи са енергоспестяващите компактните флурисцентни лампи от 20 и 25 вата, които отговарят съответно на 100W и 125W излъчвана мощност на крушките с нажежаема жичка. От LED лампите най-много се купуват светодиодните лунички, предназначени предимно за домакинства, както и интегрираните LED тела за вграждане, подходящи за заведения, хотели, административни сгради.

Ръстът на покупките през телефон се дължи до голяма степен на нарастващата популярност на QR кодовете, чрез които все повече хора влизат в интернет страници, за да се информират или да пазаруват, коментират от Realux.

Realux е българска марка енергоспестяващи крушки, луминесцентни лампи и светодиодни LED лампи, която присъства и на пазарите в Румъния и Украйна. Всеки продукт се изпитва в лаборатория в България.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*