Сайт на ООН се грижи за зелената икономика

Свят с ниски емисии на въглероден двуокис – така се нарича нов уеб-сайт, създаден от Програмата за защита на околната среда при ООН и целящ да популяризира постиженията в областта на опазването на околната среда. Сайтът има образователен характер и основната му задача е да рекламира ползите от прехода към икономика, която е воден от грижата за околната среда.

Задача на сайта е да подпомага трансфера на знания и да опрости достъпа до информация и инструменти, помагащи на бизнеса да бъде отговорен към природата, в която живеем. Място в него ще намират съобщения за нови държавни политики в областта на ограничаването на въглеродния двуокис, нови разработки за опазване на околната среда, информации за бъдещи проекти и възможности.

В глобален мащаб емисиите на въглероден двуокис трябва да не надвишават 40 до 48,3 гигатона през 2020 г., за да може да се редуцира затоплянето на глобалната температура до максимум 2 градуса Целзий. За периода от 2020 до 2050 глобалните емисии на въглероден двуокис трябва да спаднат с 48 до 72 процента.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*