Mitsubishi вкарва в Англия 100 милиона лири за вятърна енергия

Финансова инжекция от 100 милиона британски лири ще даде газ на британския вятърно-енергиен сектор. Mitsubishi Power Systems Europe планира да инвестира крупната сума в проект за крайбрежни вятърни турбини на Острова.

Корпорацията подписа необвързващ меморандум за разбирателство с британското правителство тази седмица. Меморандумът обещава и грантове в размер на до 30 милиона лири за проекта.

Проектът „Офшорен вятърен център Mitsubishi за развити технологии“ би следвало да се реализира на три етапа. Той ще отвори работни места за 1 500 души.

Решението на британското правителство да подкрепи проекта е част от намеренията на Англия да грабне лъвския пай от разцъфтяващия пазар на вятърна енергия.

Инвестицията на Mitsubishi във вятърни турбини и научно-изследователска дейност, свързана с тях, както и създаването на 200 работни места за висококвалифилирани специалисти е чудесна новина за нашите бъдещи планове за високотехнологична индустрия с ниски вредни емисии“, коментира британският бизнес-секретар Лорд Манделсън.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*