BMW пуска нов хибрид от Серия 5

Нов хибриден модел ще се присъедини към BMW Серия 5 по време на авто-изложението в Женева.

Концептуалният ActiveHybrid от Серия 5 използва същата технология, която е налице в Серия X6 и 7, но има по-мощен двигател. Новият електрически мотор позволява на ActiveHybrid Серия 5 да се движи изцяло на батерии с добра градска скорост и по този начин да не бълва каквито и да е вредни вещества в атмосферата.

В новия концептуален модел бензиновият и електрическият компонент на двигателя са разделени посредством съединителен блок в трансмисията, така че бензиновият двигател да не „смуче“ енергия, когато колата се движи само на батерия.

BMW все още пази в тайна всички цифри, които разкриват производителността на новата машина. Компанията обаче твърди че новият ActiveHybrid от Серия 5 ще бъде способен да адаптира начина си на движение съобразно особеностите на пътната обстановка пред возилото. Колата постига това чрез използването на сателитна навигация и информация в реално време за пътната обстановка. На практика това значи, че колата може да зарежда батериите си всеки път, когато се спуска по нанадолнище, при това без а се налага водачът да прави каквото и да било.

На всичкото отгоре новият ActiveHybrid идва с технологията на BMW „ EfficientDynamics“ за регулиране на консумацията на гориво и намаляване на вредните емисии. „EfficientDynamics“ включва спирачки, които генерират електроенергия всеки път при настискане на педала на спирачката, а климатикът работи само тогава, когато действително е необходимо.

Очаква се концептуалният ActiveHybrid от Серия 5, който се представя на изложението в Женева, да се превърне в комерсиален модел към средата на 2011 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*