Зелени курсове могат да насърчат еко-строителството

След като одобриха отпускането на „зелени заеми“ за домакинствата с цел повишаване на енергийната ефективност на домовете, британците сега мислят как да правят жилищата си по-екологични още при строежа.

Серия от курсове на тема екологични технологии и практики би могла да насърчи еко-строителството, затова от организацията The Green Register – местната организация на строителната индустрия – са се сетили да проведат такава инициатива. Еднодневните курсове се провеждат този месец и са фокусирани върху „функционирането, приложението и ограниченията“ на технологиите за намаляване на вредните емисии на сградите. Курсовете имат за цел и да дадат знак кои и какви технологии ще доминират в строителството идните няколко години.

Работата по съществуващи сгради е част от тези тенденции, смята Люси Педлър, директор на The Green Register. Друг тренд ще е увеличеното търсене от страна на клиентите и жителите в посока стандарти за устойчиво развитие и енергийна ефективност. Строителите ще трябва и да са по-наясно със законодателството в областта на еко-стандартите.

Липсата на „зелени“ строителни умения се счита за една от големите пречки да се постигне целта всички нови сгради през 2016 г. да са с нулеви вредни емисии.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*