Учените са съгласни, че човекът причинява глобалното затопляне

Хиляди статии, написани от учени през последните двадесет години, са единодушни, че антропогенните емисии на въглероден двуокис са движещата сила зад промените в климата. Геологът д-р Джеймс Пауъл от Оберлин Колидж се е заел с трудната задача да филтрира 13 950 статии, написани по този въпрос, за да достигне до заключението, че само двадесет и четири от тях не подкрепят този факт. Разгръщайки се назад във времето до януари 1991 г., той е открил, че 99,83% от статиите сочат, че хората играят важна роля в глобалното затопляне.

Неотдавнашните публични спорове за изменението на климата ни карат да мислим, че това не е новина, но учените от началото на 1990-те години може би с малко по-убедителни. Изследвания, подобни на това на Пауъл, са анализирани през последните няколко години, но нито едно от тях не е било в такава дълбочина като размера на документите, прегледани от самия него.

Въпросните 13 950 документи, прегледани в обзора, включват данни от 33 690 изследователи. Статистическите данни от всяко проучване обаче остават същите: около 98 на сто от участващите учени са съгласни, че човекът загрява планетата. Антропогенното изменение на климата, тоест предизвиканото от човека глобално затопляне, е гореща тема в последните години, а документите само носят допълнителна подкрепа за това, че въпросът вече не е теория, а съвсем реален проблем.

Трудно е да се каже дали глобалното изменение на климата ще поспре, ако се бяхме заслушали в казаното от учените през 1991 г., но констатациите на Пауъл предоставят неоспорими доказателства за тези, които все още не вярват в глобалното затопляне.

1 коментар

 1. „Хиляди статии, написани от учени през последните двайсет години (13 950 документа, включващи 33 690 изследователи… или общо 99,83 процента), са единодушни, че антропогенните емисии на въглероден двуокис са движещата сила зад промените в климата“!!!
  НО ТЕЗИ ТВЪРДЕНИЯ АБСОЛЮТНО НЕ СА ВЕРНИ !!!

  Дочули сладурите-материалисти от окултистите, че причините за затоплянето са антропогенни, но нищо не са разбрали, а ЕДИНОДУШНО говорят САМО глупости, предположения, измислици, догадки, т.е. хипотези и неистини!!! Дочула жабата, че подковават вола…!
  Да, наистина, причините за затоплянето са антропогенни. Но не „антропогенните емисии на въглероден двуокис са движещата сила зад промените в климата“, както твърдят всичките ДУХОВНО-невежествени материалистични „учени“, а АБСТРАКТНОТО МИСЛЕНЕ НА ХОРАТА Е ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА ЗАТОПЛЯНЕ! И спасението за човечеството е в задължителното преминаване от абстрактното мислене към имагинации!
  Материалистичните „учени“ НЕ ПРИТЕЖАВАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ действителни познания за човека и Вселената, цялата им „наука“ се състои САМО от хипотези и неистини! Те изучават само мъртвата материя, т.е. само физическия или материалния свят, и отричат духовните причини на всички физически явления, физически процеси, физически сили и физически закони! Тези причини са именно ДХОВНИ! А за „учените“ всичко е безпричинно, незнайно как породило се от само себе си!!! Поради това „учените“ на материалистичната „наука“ е невъзможно да знаят, и не знаят!, НИЩО и за материята, защото не знаят как Духът действа в нея! Всъщност, във физическия или материалния свят няма причини, в него има само следствия, само проявления на духовни причини! Мъртвата материя е само тленен инструмент за еволюция на Духа!
  Ако хванат за гушата дяволите в душите си и започнат да четат Науката за Духа, Антропософията, тези „учени“ ще проумеят всички истини за човека и Вселената, а също и духовните причини на всички неща, и няма да разсмиват децата със своите измислици и простотии! А и ще престанат безотговорно да пилеят богатствата на човечеството за своите лишени от истината фантазии!

  ЕТО Я ИСТИНАТА: «Оставайки единствено само с интелектуалните мъртви мисли, човекът разрушава Земята. Разрушението ще започне с най-финия елемент, с топлината. И в Петата, Настоящата следатлантска, или арианска, културна епоха (1413-3573 г.) чрез по-нататъшното, все по-разширяващо се изработване на просто интелектуални мисли човек има възможността да погуби топлинната атмосфера на Земята.
  В Шестата, Славянската следатлантска културна епоха (на ясновидството и братството) (3573-5733 г.), ако човечеството не се обърне от интелектуализма към имагинациите, може за започне гибел на въздушната атмосфера, просто с интелектуални мисли хората ще отровят въздуха и отровеният въздух, въздействайки на свой ред върху Земята, ще отрови преди всичко растителността.
  В Седмата следатлантска културна епоха (5733-7893 г.) човекът ще разполага с възможността да погуби водата и тя в резултат на интелектуалното мислене ще премине чрез изпаряване във всеобщия воден елемент на Земята… Това ще повлече след себе си разрушение на минералните елементи на Земята; и така човек може да раздроби цялата Земя» (Наука за Духа: Рудолф Щайнер, цитат от том GA222, лекция 23.ІІІ.1923).

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*