Нискoемисиен сватбен автомобил за “зелена” сватба?!

Двойките, които се женят на британска земя, сега могат да добавят нотка зелено към традиционните си бели сватби, наемайки за сватата си кола, задвижвана от втечнен газ (LPG) за специалния ден. Какво ли няма да измислят находчивите бизнеси, нали?

Фирмата за сватбени автомобили под наем Dallingers е закупила возилото, което вече е било конвертирано, преди няколко месеца. И не може да се нарадва на резултата.

Като се има предвид, че LPG горивото обикновено е на около половината от цената на бензина или дизела, решението да вземат въпросната кола е довело до годишни спестявания в размер до 40 на сто на разходите за гориво, казва собственикът на фирмата Ян Далингер.

“Този салон Daimler… е толкова впечатляващ, че обмислям конвертирането и на другите автомобили в нашия автопарк”, добавя той. „Ако можем да спестяваме пари, без да се прави компромис с преживяването, какво по-добре от това!”

LPG е страничен продукт от добива на суров нефт и процеса на рафинирането му. Счита се, че той е гориво, по-благоприятно за околната среда, тъй като изгаря много чисто и не отделя твърди частици, каквито бълват бензиновите и дизеловите двигатели. Частиците могат да причинят здравословни проблеми.

3 коментара

  1. дори и да са отккрили топлата вода,нали се сещаш 4е те нямат батерии по мивките и пак няма кво да я правят

  2. тези англичани най сетне откриха топлата вода ……да им е честита новата предобивка ха .ха.ха

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*