Mitsubishi Electric прогнозира огромно търсене на соларна енергия

Mitsubishi, един от най-големите японски производители на потребителска електроника и машини, прогнозира огромно увеличение в търсенето на соларна енергия.

Очакванията на японската корпорация са за утрояване на търсенето на слънчева енергия в рамките на следващите няколко години. Принос за това ще имат все по-често явяващите се насърчителни мерки, които правителствата по света прилагат за насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници и постепенно оттегляне от изкопаемите горива.

Част от тези мерки включват специалните тарифи за изкупуване на електроенергия, генерирана от възобновяеми енергийни източници, в страните из Европа и нарастващото търсене в САЩ. Всичко това е причината компанията активно да се готви да посрещне увеличаващото се търсене.

Джун Нагасава, генерален мениджър на поделението за соларни решения в Mitsubishi, коментира: „Производствените ни линии работят с пълен капацитет, 24 часа в денонощието“.

Наскоро компанията отвори нов завод, който да произвежда достатъчно много силициеви фотоволтаични клетки. Произведените от него системи ще могат да увеличат генерираната енергия с около 600 мегавата, което е достатъчно да захрани с електричество над 120 000 домакинства в Япония.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*