Обществените сгради в Ню Йорк задължени да подобрят енергийната си ефективност с 20%

Обществените сгради в Ню Йорк бяха задължени да повишат енергийната си ефективност с 20 на сто през следващите седем години. Губернаторът Андрю Куомо издаде нареждане през последната седмица на 2012 г., давайки ход на изпълнението на програма, наречена „да построим умен Ню Йорк“, която той определи като „финансова и екологична “win-win” ситуация за Ню Йорк“.

Въз основа на данни за използването на енергия за държавните сгради планът дава приоритет на проектите, които ще доведат до най-големите икономии на енергия на база долар инвестирани. Първо ще бъдат реновирани най-големите, най-слабо ефективни сгради. Ще се направят всеобхватни цели строителни реконструкции. Ще бъде инсталирано ново енергийно ефективно LED осветление, ще има нови ОВК системи и автоматизирани технологии за енергийно управление.

Нюйоркският енергиен регулатор NYPA с ангажира с $450 млн. нисколихвено финансиране в подкрепа на инициативата, а офисът на губернатора заяви, че повечето от проектите, обхванати от програмата, няма да бъдат ощетени от първоначалните разходи, тъй като ще могат да погасяват заема си чрез получените енергийни спестявания.

„Подобряването на енергийната ефективност в нашите сгради е умна инвестиция в нашето настояще и бъдеще“, каза губернатор Куомо.

„Чрез програмата управата на щата може да доведе до значителни икономии за данъкоплатците в Ню Йорк и да генерира хиляди работни места, намалявайки емисиите на парникови газове с повече от осем милиона метрични тона – което е същото като свалянето на един милиона автомобила от пътя за една година“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*