„Зелените“ автомобили са най-бързо развиващият се автомобилен сектор в САЩ през 2012 г.

Продажбите на електрически автомобили в САЩ се очаква да се увеличат драстично, тъй като все повече модели ще се появяват на пазара през 2013 г., а инфраструктурата за зареждане се разширява, според ново изследване.

Анализаторската компания Mintel е изчислила миналия месец, че продажбите на хибридни, презареждаеми хибридни и изцяло електрически автомобили в САЩ ще надхвърли 535 000 бройки през 2013 г. Това е значително увеличение спрямо продадените 440 000 през миналата година. Продажбите на хибриди и електрически автомобили са се увеличили със 73% спрямо 2011 г., което го прави най-бързо развиващият се сегмент в американския автомобилен пазар.

В момента се предлагат 13 модела хибриди и електромобили, достъпни за потребителите в САЩ, в сравнение със само три през 2011 г. През 2013 се очакват още нови модели.

Високата цена на електрически автомобили е всеобщо препятствие, но производителите все по-често намират начин да се справят с този проблем чрез пускането на бюджетни модели и чрез схеми за отдаване под наем на батериите на клиентите.

Mintel казва, че тези нововъведения ще помогнат на хибридните и електрическите превозни средства да достигнат 850 000 продадени бройки през 2017 г., Тогава сегментът ще достигне пет на сто от общия пазар на автомобили в САЩ.

6 коментара

 1. Поинтересувах се
  рециклират се на цена която никой не харесва а повечето рециклати са „събиране на безопасно бунище“ ако имате по нов информация ще съм благодарен да я споделите.

 2. @ Prokopii
  Батериите се рециклират. Понтересувай се ако не вярваш.

 3. здравейте,

  „В момента има предлагани 13 модела хибриди и електромобили…“

  според мен това изречение продължава да звучи странно:
  „има предлагани“ – няма такова глаголно време в бълг. език

 4. Имам едно въпросче, защо тези автомобили минават в графа „еко“ и „зелени“ .
  Батерията която ползват не се рециклира ( проверете съхранението в безопасни бунища не е рециклация) или ако се рециклира е на такава цена че май никой не го практикува.
  Демек тая батерия за изработката й и отработката и замърсява околната среда повече отколкото изгорелите газове който би изгорял автомобилът за същия път който се изминава.

 5. мм, действително имаше пропуск и неточност в двата случая, благодаря за корекциите!

 6. „Продажбите на хибриди и електрически автомобили са се увеличили със 73% спрямо 2012 г., което го прави най-бързо развиващият се сегмент в американския автомобилен пазар.“

  Явно имате предвид,спрямо 2011год.

  „В момента има предлагани модела хибриди и електромобили, достъпни за потребителите в САЩ, в сравнение със само три през 2011 г. През 2013 се очакват още нови модели.“

  На това изречение му липсва нещо!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*