Централният офис на био-ферма в Китай е изграден от контейнери

И преди е ставало дума за създаването на постройки от транспортни контейнери, но тук начинанието в в друг мащаб. Е, може да се поспори дали това има смисъл, ако архитектите са ги модифицирали и нарязали до неузнаваемост, но вижте сами крайния резултат.

Playz Architects са изградили таз офис сграда – и същевременно хотел – за „Фермата на Тони“,  един от големите производители на органични храни., съобщи Architizer. Той се използва за посрещане на посетители при фермата, разположена край Шанхай. Основна цел на фермата е да насърчава „здравословната храна, отговорния начин на живот и опазването на хармонията с околната среда“ и подобно на много други неща в Китай мащабът е огромен. Мястото е и туристическа атракция.

„За да помогнем на повече хора да се насладят на уникалното усещане за „провинцията“, сега сме се съсредоточили върху програмата ни за посетители. Поканили сме дизайнерския екип на Немския изложбен павилион да проектира този концептуален екологичен „контейнерен“ хотел, трансформирайки транспортни контейнери в уникален хотел при фермата. Той е екологичен и е много комфортен за престой“.

Playze са интегрирали традиционни китайски типологии, като например защитени от слънцето открити пространства, последователен преход между открито и закрито. Този традиционен подход се корени в дълбокото разбиране на климатичните изискванията на сградите.

Архитектите отбелязват, че „контейнерната архитектура е станала популярна, особено заради знаковата повторна употреба на материалите“. Е, това в случая е трудно е да се обоснове, защото не е останало почти нищо от оригинални кутии. Те не са рециклирани, а по-скоро са „разкостени“. Но със сигурност са знакови.

Още кадри от фермата можете да видите в Architizer.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*