Хибридите шестваха на авто-изложението в Женева

Хибридите отдавна са модни в САЩ, но ето че шестваха гордо и на европейското автомобилно изложение в Женева. Пазарните наблюдатели не са единодушни по въпроса дали хибридите се приемат добре в Европа и някои от тях смятат, че като че ли дизелите са предизвикали повече интерес на авто-шоуто. И все пак в Женева хибридите бяха в центъра на вниманието.

Toyota показа два нови хечбек хибрида, един под собствената си марка и един Lexus, като и двата стъпат на успеха на емблематичния Prius и неговата технология. BMW и Audi пък демонстрираха луксозни хибридни седани – концептуални модели с функции, които подсказват, че возилата са готови да стъпят на производствената линия.

Chevrolet потвърди засилващия се свой интерес към новия тип автомобили и донесе своя Volt на изложението. Неговият еквивалент от страна на Opel – моделът Ampera – направи фурор, като измина над 480 километра от Германия до Швейцария, за да докаже публично практическата приложимост на хибридния атомобил.

Нашествието на хибридите в Европа може да се обясни и с предстоящото затягане на регулациите относно вредните емисии, което се очаква ЕС да въведе.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*