Volkswagen включи соларен парк в завода си в Тенеси

Немският производител на автомобили Volkswagen AG пусна в действие гигантска 9,5-мегаватова соларна система, която ще осигури около 12,5% от електрическата енергия, използвана в завода на фирмата в Чатануга, Тенеси.

Соларният парк е проектиран да произвежда 13,1 гигаватчаса електроенергия годишно. Това се равнява на годишно консумираната енергия от около 1200 домове в района, според Volkswagen.

Соларният парк е разположен на 33 акра земя, което е половината от 66-те акра парцел в непосредствена близост до завода на VW.  Фермата се състои от 33 600 соларни модула от китайския производител на слънчеви мощности JA Solar Holdings Co Ltd, обяви VW. Автомобилният производител посочи, че соларният парк, който заработи в сряда, произвежда достатъчно енергия, за да покрива 12,5% от електроенергията, необходима на завода във време на пълно производство и 100% от енергията, нужна по време на непроизводствените периоди.

Volkswagen-Chattanooga-solar

VW ще консумира 100% от електроенергията, произвеждана от новия соларен парк. Фермата е 100% собственост на местната соларна компания Silicon Ranch, която ще продава добиваната фотоволтаична енергия на Volkswagen в рамките на 20-годишно споразумение за изкупуване на електричеството.

Phoenix Solar Inc, американското поделениена германската компания за слънчеви технологии Phoenix Solar AG, е построила фермата за Silicon Ranch.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*