Приключенска двойка пътува из Америка в соларен WV ван от 1967

„Опасниците“ са приключенска двойка, която наскоро изостави „нормалния“ живот и потегли на път в сладък, модернизира Volkswagen ван от 1967 г.! Тяхната добре подправена VW кола-къща е оборудвана с екологично чисти облицовки и гарнирана със соларна система, която осигурява електрозахранване, без значение къде се намират.

Dangerz-VW-Solar-Van-Panamerican-Highway-1

Dangerz-VW-Solar-Van-Panamerican-Highway-7

Е, къде са пътували в този компактен дом на колела? „Опасниците“, придружени от тяхното вярно куче Карма, са потеглили по Пан-американската магистрала – система от пътища и магистрали, която се простира от Прудо Бей в Аляска, през Северна Америка чак до най-„ниските“ части на Южна Америка.

Dangerz-VW-Solar-Van-Panamerican-Highway-5

Dangerz-VW-Solar-Van-Panamerican-Highway-6

През 2010 г. „Опасниците“решили да се отърват от почти всичко, което притежавали, а останалото – най-ценното – натоварили на своя 26 ‘RV и тръгналииз Америка в търсене на приключения. В ретроспекция, казват те, двамата не били наистина подготвени за живот на пътя и около четири месеца по-късно се почувствали готови „да се върнат към цивилизацията“. Първото от серия лоши решения било да пътуват в такова голямо превозно средство. Като място за живеене то не изглежда много, но когато това е единственият начин за транспорт и цената на бензина расте, в един момент става болезнено.

Dangerz-VW-Solar-Van-Panamerican-Highway-8

Истина е и, че те не се казват „Опасниците“, това е просто псевдоним, възникнал на щега и паснал добре на двамината, избрали техен дом, работно място и жизнено пространство да е вътрешността на VW ван. Официално турнето им е започнало през юли 2012, но всъщност са на път от доста преди това.

За да живеят удобно в кемпера, наречен „Е“, той трябвало да бъде напълно обновен.

Dangerz-VW-Solar-Van-Panamerican-Highway-3

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*