Британците получават по 5000 лири за покупка на електро-возило

Стратегия за бързо налагане на превозните средства с ниски вредни емисии ще бъде лансирана във Великобритания и подплатена със солидни грантове. Гражданите ще могат да получат по 5000 лири от правителството за закупуването на електрическо возило.

Британският департамент по транспорта обяви в края на февруари, че ще изгради в Лондон и неговия регион над 11 000 точки за презареждане на електрически автомобили. Точките за презареждане ще се градят в продължение на 3 години.

Гражданите, желаещи да си купят електрически автомобили, ще могат да поискат и получат по 5000 лири за осъществяването на покупката.

Общата сума, която британското правителство е решило да инвестира в начинанието, е 450 милиона лири. Крупната сума ще подплати цялостната стратегия за налагане на превозните средства с ниски вредни емисии, чрез която Обединеното кралство се стреми да постигне целите си за намаляване на вредните въздействия в областта на транспорта.

Надеждата на правителството е, че страната ще стане един от основните пазари и ключови износители на електрически превозни средства.

Паралелно с това британското правителство призова градовете да търсят хитри начини да намаляват вредните емисии в транспортното дело. Специален фонд, наречен „градско предизвикателство“, ще осигурява финансова подкрепа за местните власти в техните начинания за подобряване чистотата на въздуха, насърчаване на ходенето пеш, ограничаване на вредните въздействия от автомобилите и градския транспорт.

Всички местни власти могат да кандидатстват за помощ от фонда. За целта те трябва да представят своите проекти, придружени с детайлни разчети как ще постигнат заложените цели за опазване на общественото здраве и опазване на околната среда.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*