„Въздушен душ“ ползва 50% по-малко вода, но запазва усещането за хубаво къпане

Малоструйните душове са отличен начин да се пести вода, но когато човек ползва такова устройство, понякога има усещането, че се къпе със спрей-шише като онези за оросяване на стайните цветя. Една фирма от Нова Зеландия на име Felton е разрботила душ, който използва 50% по-малко вода, но в същото време запазва усещането, че човек се облива с мощна струя вода под налягане. Тайната е в главта на душа, която е проектирана така, че инжектира малки мехурчета въздух във водните капки. Нарекли са го още „въздушен душ“.

oxijet

Традиционно малоструйните душове намаляват обема на водата, докато въздушният душ вкарва въздух във водната струя, вкарвайкибалончета вътре във водните капчици, обяснява д-р Джи Ву, специалист по флуидите в научно-изследователската организация CSIRO. „Това разширява обема на воднияпоток, което означава, че можете да спестите същото количество вода, докато се наслаждавате на своя душ“.

Разбира се, това не е първият „въздушен душ“, създаван някога, но авторите на този се фукт, че той е уникален с това, че може да пасне на всяка резба.

Новият душ е тестван в хотел Novotel Northbeach в Уолонгонг, Австралия, където има строги водни ограничения.

„При над 200 стаи ние използваме над 10 милиона литра вода на година, така че всяко спестяване, което можем да постигнем, е много важно. Установихме, че нашите клиенти предпочитат „въздушния душ“ пред Ние открихме нашите клиенти предпдругите малоструйни душове, защото той им дава илюзията за пълно налягане на водата“, каза Валтер Иммоос, генерален мениджър на Novotel Northbeach.

4 коментара

  1. Те, китайците в скоро време, ще го копнат….от пластмаса. Всичко за лев. Все пак е нещо за цивилизацията па макар……..

  2. Ami намалете това къпане. Какво е това, всяка събота под душа? (.) (.)

  3. Къде е тази фирмаааааааааааааааааааааааа!?!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*