Горски дом от стари контейнери предлага уют

За домове и вили, направени от стари транспортни контейнери, е ставало дума и преди в GreenTech.BG. Някои от тях запазват своя контейнерен вид – но това едва ли се нрави на повечето хора, които искат да имат приятна и уютна къщичка сред природата, край брега или друго хубаво място сред природата. В студиото Maison Idekit Homes са се справили добре с решаването на този пъзел – пример за идеите им е един красив дом в Квебек,  съшит от стари транспортни контейнери, което обаче е трудно да се разбере на пръв поглед.

shipping-container-home_IDEKIT

Тази къща е изградена от седем корабни контейнера и е обзаведена според вкуса на собствениците си. Домът е покрит с полиуретанова изолация и дървена облицовка.

shipping-container-home_IDEKIT2

Повечето стени са покрити с някакъв светъл цвят, но някои части са останали голи, за да напомнят на собствениците, че те помагат на околната среда, като живеят в контейнеро-къща.

shipping-container-home_IDEKIT3

Освен всичко друго домът отговаря на въпроса колко контейнера са нужни за създаването на удобен дом и какъв е максималният възможен брой „паралелепипеди“, които могат да се сглобят  едно. Е – ограничения няма.

IDEKIT4

сподели
  Коментари:

  *

  Как да живеем екологично

  Асфалтът ли е добрата настилка за дворовете на детските градини?Асфалтът ли е добрата настилка за дворовете на детските градини?

  Община Разград асфалтира алеите на ДГ „В. Левски“, научаваме от ... »

  Зелен покрив на блок в Техеран сбира дъждовната водаЗелен покрив на блок в Техеран сбира дъждовната вода

  Този жилищен блок с апартаменти в Иран може да се похвали с нещо... »

  Офис-сграда със зелен покрив в Чикаго е с оптимално слънчево изложениеОфис-сграда със зелен покрив в Чикаго е с оптимално слънчево

  Zurich Insurance Group официално откри новата си централа за Северна Америка - в... »

  реклама

  реклама

  Приятели на GreenTech.bg