Горски дом от стари контейнери предлага уют

За домове и вили, направени от стари транспортни контейнери, е ставало дума и преди в GreenTech.BG. Някои от тях запазват своя контейнерен вид – но това едва ли се нрави на повечето хора, които искат да имат приятна и уютна къщичка сред природата, край брега или друго хубаво място сред природата. В студиото Maison Idekit Homes са се справили добре с решаването на този пъзел – пример за идеите им е един красив дом в Квебек,  съшит от стари транспортни контейнери, което обаче е трудно да се разбере на пръв поглед.

shipping-container-home_IDEKIT

Тази къща е изградена от седем корабни контейнера и е обзаведена според вкуса на собствениците си. Домът е покрит с полиуретанова изолация и дървена облицовка.

shipping-container-home_IDEKIT2

Повечето стени са покрити с някакъв светъл цвят, но някои части са останали голи, за да напомнят на собствениците, че те помагат на околната среда, като живеят в контейнеро-къща.

shipping-container-home_IDEKIT3

Освен всичко друго домът отговаря на въпроса колко контейнера са нужни за създаването на удобен дом и какъв е максималният възможен брой „паралелепипеди“, които могат да се сглобят  едно. Е – ограничения няма.

IDEKIT4

сподели
  Коментари:

  *

  Как да живеем екологично

  Уникална общност от модерни зелени домове се гуши в пустинята в ЮтаУникална общност от модерни зелени домове се гуши в пустинята в Юта

  Сгушена в пустинята на Юта, далеч от очите на любопитния свят, се крие... »

  Бристол ще се грее с екологична топлофикационна мрежаБристол ще се грее с екологична топлофикационна мрежа

  Новоизбраният кмет на Бристол - Марвин Рийс – е одобрил първата... »

  Пасивни слънчеви апартаменти са екологични социални жилища в АвстралияПасивни слънчеви апартаменти са екологични социални жилища в

  Социалните жилища нерядко представляват мизерни помещения в... »

  реклама

  реклама

  Приятели на GreenTech.bg