Enel с 19 ВЕИ проекта в Гърция

PV-23У нас името Enel се свързва преди всичко с ТЕЦ Марица-Изток, но зеленото поделение на италианската фирма работи по доста зелени проекти в южната ни съседка. Enel Green Power започна 19 нови инсталации на фотоволтаични проекти в Гърция с обща инсталирана мощност от 42MW.

Парковете 1.5MW Флорина Яцово, 6MW Хелиос, 6.25MW Аксиочори и 1.37MW Вавдос са разположени в област Македония, а в региона на Тракия ще се намират 2.8MW Адвира Пезула, 3.3MW Каридиа, 3.5MW Пезулиотика и 4MW Херодасос.

Парковете 0.92MW Фарсала и 2MW Екта ще са в южната част на Гърция. В същото време Гефирия 1 и Гефирия 2 ще се намират в Тесалия и ще могат да се похвалят с обща мощност от 3.54MW. Проектът Струси в Елиде ще е с капацитет от 6.43MW.

Междувременно още шест слънчеви соларни проекта с общ изходящ капацитет 15MW бяха въведени в експлоатация от ESSE, съвместното дружество на Enel и Sharp, с което неговата инсталирана мощност достигна 38MW. Благодарение на новото попълнение общата инсталирана мощност на Enel в Гърция вече достига 290MW.

Проектът 2MW Зица е разположен в Епир, докато 9.8MW Калета е в Тракия и се състои от четири проекта (Ясмос, Полиситос 1 и 2 и Сунио). 3.5MW фотоволтаична електроцентрала на име Крионери пък се намира в Западна Македония.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*