Онлайн петиция зове да гласуваме за спасяването на пчелите

„Тихо по целия сват милиарди пчели умират, което застрашава нашите култури и храни.Но само след няколко часа Европейският съюз може да предприеме действия да забрани най-отровните пестициди и да проправи пътя към забрана в световен мащаб, което да спаси пчелите от изчезване“. С тези думи започва призивът на една нова онлайн петиция за спасяване на пчелите, която призовава да гласуваме, за да се издейства забрана на пестицидите на база неоникотиноид, които тровят пчелитe.

honeybee_genehanson

„Четири страни от ЕС са започнали забраната на тези отрови и някои от пчелните популации вече се възстановяват. Преди дни официалният пазител на безопасността на храните в ЕС заяви за първи път, че някои пестициди фатално увреждат пчелите. Сега правните експерти и европейските политици призовават за незабавна забрана. Но Bayer и други гигантски производители на пестициди лобират усилено, за да ги задържат на пазара. Ако направим огромен „рояк“ от общественото недоволство сега, ние можем да настояваме пред Европейската комисия да постави нашето здраве и нашата околна среда на място преди печалбата на малцина“.

Целта на кампанията е да събере 2,5 милиона гласа, а над 2,1 млн. са вече събрани. Надеждата на инициаторите е че водещи евродепутати ще внесат това послание „в навечерието на важна среща тази седмица в Брюксел“.

3 коментара

  1. komentar????upravliavashtite po tzial sviat ubivat vsichko normalno,ne samo pchelite,za jialost nashite (upravnitzi) sa edni ot nai dobrite podlogi,i gi e grijia samo da sa im palni djobovete.

  2. Абсолютно съм съгласен,но мисля,че не само химикалите убиват пчелите,а и честотите на мобилните антени!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*