Отоплителна система държи на ултра-ниски температури

Европейските домове биха могли да реализират спестявания до 50% от сметките за отопление чрез слънчевата отоплителна система на Consolar, която успешно е преминала изпитания в екстремните условия на Антарктика.

Европейската компания за слънчеви инсталации твърди, че нейната колекторна система TUBO 12 CI с вакуумни тръби, представена на евро-пазара през август м.г., е първата в света „антарктическа“ отоплителна система с нулеви вредни емисии.

Тръбният колектор, за който фирмата твърди, че събира 40% повече енергия от подобни модели от други производители, вече е доказал, че издържа на температури под минус 50 градуса в комбинация с вятър, достигащ 250 километра в час. При все това колекторът успява да осигури повече топлина и гореща вода в сравнение с плосък панел или параболичен рефлекторен колектор. Продуктът е изпробван от екипа на Института по термодинамика км Университета в Щутгарт.

Според Consolar, вакуумните тръбни колектори имат стъклени тръби, където изолацията се превръща в топлина. Огледалото зад тръбите концентрира енергията, докато вакуумът в тръбите намалява загубите на топлина до минимум, позволявайки на вакуумните тръби да осигурят повече топлина при по-ниски температури на въздуха.

Соларната отоплителна система съдържа и компонент за съхранение на топлината, където слънчевата енергия се съхранява възможно най-дълго, преди да се използва за отопление с цел загряване на вода или отопляване на помещение.

Сред гордостите на системата на Consolar са фактите, че колекторът заема по-малко място в сравнение с други модели, използва заякчено стъкло за устойчивост на бури и градушки, тънък е, може да се монтира върху всякакви покриви и върху отвесни стени.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*