Сгъваем електрически скутер е готов да отиде навсякъде

moveo_01

Този компактен, лъскав електрически скутер на име Moveo крие изненада: когато слезете от него, можете да го сгънете спретнато и да го превърнете в подвижен пакет, подобен на голям куфар на колелца.

moveo_02

Moveo е плод на въображението на дизайнерите от Antro – унгарска организация с нестопанска цел. Той може да измине до 35 км с едно зареждане, а самото презареждане отнема само един час. Скутерът има максимална скорост от 45 км в час. Вградената дръжка и сгъваемите части позволяват скутерът да бъде сгънат и закаран до сигурно място за паркиране.

moveo_03

При тегло от 25 килограма едва ли някой ще иска да го вдигне и да си го носи, но все пак е удобно да можеш да го „скатаеш“ и вземеш със себе си там, където няма как да го караш. С него можеш да се качиш на ферибота, да изкачиш късо стълбище или просто да заобиколиш някое неприятно място, където няма как да минеш на колела.

moveo_04

Голям минус на иначе елегантното возило е високата му цена, която за САЩ възлиза на над 4000 долара. Очаква се той да се появи на пазара през 2014 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*