Volkswagen обяви първия си работен електромобил – “e-up!”

Volkswagen може би малко закъсня с влизането в играта с електрически автомобили, защото големите световни производители веч отдавна продават своите електрически модели,но фирмата навксва бързо. След световната премиера на концептуалния електрически ван e-Co-Motion и хибрида XL1 сега компанията въвежда първия си работен електрически автомобил. Той се назва “e-up!” и направи своя дебют току-що. „e-up!” е градски автомобил, който може да измине до 150 км с едно зареждане.

volkswagene-up-0

През последните години Volkswagen доста разшири своята линия от градски коли „up!”.  Четириместният електрически член на тази фамилия дебютира като концепция още на автомобилното изложение във Франкфурт 2009. Той се характеризира с нулеви вредни емисии, но – според Volkswagen – и с „почти нулев шум“.

„e-up!“ се захранва от 81 к.с. електромотор и 18,7 кВтч литиево-йонна батерия. Моторът осигурява 210 Nm въртящ момент и осигурява ускорение на автомобила от 0 со до 100 км/ч за в 14 секунди. Максималната му скорост е 135 км/ч. Колата не е особено олекотена като хибридния си братовчед XL1, но все пак се вмества в рамките на 1185 кг.

volkswagene-up-1

volkswagene-up

По отношение на зареждането този модел предлага на потребителя избор: зареждането е възможно както от AC, така и от DC източници. Volkswagen не дава данни за това колко време трае зареждането.

Стилът на „e-up!” е семпъл, сливайки се останалата част от семейство “up!”. Малкото промени включват извити като усмивка LED-базирани  дневни светлини и оптимизирана аеродинамична предна част, первази и шаси. Колата използва 15-инчови алуминиеви джанти. Интериорът съчетава светло сиви седалки със сини шевове и акценти от кожа и хром.

‘e-up!” ще направи своя официален дебют на авто-изложението във Франкфурт тази година.

volkswagene-up-6

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*